7 Kasım 2011 Pazartesi

Kitap Okumanın Önemi


Kitap Okuyun Zihninizi Geliştirin...




Okumak, insan için en basit ve en etkili öğrenme yoludur. Gelişmiş ülkelerde, sahip oldukları verilerin % 65′ını bu yolu kullanarak edinmişlerdir. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer alıyor. Geri kalmış toplumlarda şahıslar, okuyarak geçirebilecekleri vakti çoğunlukla yararsız işlerle harcamaktadırlar.
Kitapla yetişen nesiller muvaffakiyet dolu ve iyi yetişmiş olacaktır. Kendini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri dahi farklıdır. Kitap okumanın sınav hazırlığına da katkısı mevcuttur. Kitap okuyan ve okuduklarını epey güzel değerlendirebilen öğrenciler öteki öğrencilere göre daha da muvaffak olmaktadırlar. 
Kitap okumanın aklı gelişmeye katkısı aslında anne karnında başlar. Anne karnındaki bebek 6. veya 7.aydan başlamak üzere dış dünyayı işitebilir. şahsına kitap okunan çocukların dil gelişimi sıhhatli olmaktadır. Kitap okunan ve kitap okuyan çocukların düşünceleri, başka çocuklara göre daha da zengin olur. Kitap okuyan çocukların iletişim kapasiteleri çoğalmaktadır. Okuma, çocuğun kelime hazinesini de arttırmaktadır.
Pek çok aile, çocuklarının kitap okumamasından şikayetçidir. Kitap okurken sıkılan çocuk, nedense saatlerce tv veya pc karşısında kalabilir ve nedense sıkılmaz. Bilgisayarda oyun oynayarak, tv seyrederek büyüyen evlatlarımız gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanın mümkün kıldığı imkandan mahrum kalmaktadırlar. Karakter gelişimi, veriyi ve araştırıyı seven kişilerin yetiştirilmesi ile olası olur. Çocukların, kendilerini okuyarak yetiştirmeleri lazımdır. Çünkü eğitim sürecinde çocuklara her şey anlatılmaz, kısacası buna imkan yoktur. Yanlış bilgi ile gerçek veriyi ayırabilen şahısların rakamının çoğalması için, bireye çocukluktan başlamak üzere kitap okuma alışkanlığın kazandırılabilmesi lazımdır. Kitap okuma düşkünlüğü bulunan çocukların eğitim süreçleri de oldukça daha muvaffak olmaktadır. Buda anne – babaların işlerini kolaylaştırmaktadır. Kitap okumayan nesillerin düşünce üretme kabiliyetleri körelmektedir ve başarı sahibi bir iletişim kuramamaktadırlar. Bloğumuzu ziyaret edip bu makaleyi okuyan arkadaşlara tavsiye en azından ayda 1 kitap okumalarıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu yapın...